01 juni 2021

Waarom is zakelijk podcasten zo interessant?

Je kunt er niet meer omheen, Nederland heeft het podcasten omarmd! Op de radio, op televisie, op nieuwspagina’s. Continu wordt ernaar verwezen en gerefereerd; “Wil je meer weten? Check dan onze podcast!”

Het is inmiddels duidelijk dat het Nederlandse publiek graag naar podcasts luistert en kijkt, maar in hoeverre is dit nou interessant voor bedrijven en organisaties?

Marketeers zijn het er al jaren over eens. Bouwen aan het merk is essentieel voor je positie in de markt ten opzichte van de concurrent. Steeds meer bedrijven doen daarom hun best om op positieve wijze prominent aanwezig te zijn binnen de eigen branche. Maar als autoriteit kun je niet stilzitten. Je moet naar buiten treden. Je wilt immers uitstralen dat je het baken van kennis en kunde bent in jouw markt.

En dan is daar de mogelijkheid om te podcasten! Je kunt actualiteiten bespreken, interessante gasten uitnodigen, kennis delen, netwerken, een community bouwen. En dit alles terwijl je jouw merk uitdraagt en zichtbaar bent op een professionele en kosteneffectieve wijze (podcasten is de meest kosteneffectieve vorm van content maken).
Je ziet dan ook dat alle topbedrijven inmiddels aan het podcasten zijn. Vaak is het doel hierbij om de meest succesvolle podcast uit de branche te worden. Doe je dit niet? Dan gaat de concurrent er mogelijk met deze titel vandoor.

Kortom, dit is het moment om in te stappen!

 

 

 

Direct contact

Parklaan 32, 3016BC, Rotterdam